☰  MENU

Ambre Studio

A restoration and adaptive reuse project transformed a former pharmacy building into an art gallery and studio.

The restoration and adaptive reuse of this late 19th century A.W. Leh pharmacy building transformed a former comic book store into an art gallery and studio.

Physical and photographic evidence of the storefront’s historic appearance led to a removal of disruptive alterations and the construction of new display windows to recreate the original design.  Former window openings at the rear and side of the building were reestablished.  Window sashes with colored glass were milled and installed to replace the vinyl windows found in most of the window openings. The exterior colors recall the rich and varied palette of the Victorian era.

The first floor spaces were renovated to recall the original pharmacy interior.  The new tiled floor in the recessed entry was inspired by an existing interior floor found beneath layers of modern materials.  New accessible toilet rooms and period kitchen cabinetry complete the first floor design. The new interior is bright and welcoming as the historic space must have been.

← Prev COMMERCIAL ItemCigars International

Next COMMERCIAL Item →Union Station