☰  MENU

Riverport Condominiums

An adaptive reuse project transforming a former industrial building into a condominium complex.

Artefact designed the interior layout of Riverport Condominiums in South Bethlehem.  The 198,000 SF former Bethlehem Steel building was re-envisioned as a condominium complex with 170 units as well as a fitness center and a restaurant.  Artefact’s involvement in the project included developing designs for the the condo layouts, the circulation system, and the central courtyards.

The project required extensive coordination with the Pennsylvania Historical and Museum Commission.  Originally, the building’s layout was completely open and PHMC called for a design which would retain this sense of openness as much as possible.  Artefact’s scheme incorporates two courtyards at the heart of the building to preserve the spirit of open space found in the original.

← Prev RESIDENTIAL ItemRenovation Project

Next RESIDENTIAL Item →Neo-Victorian Estate