The 3,100 square foot education center was designed along sustainable principles to save energy and conserve water and building materials. The green roof is covered with soil and planted with low-maintenance plants.  This feature reduces rainwater run-off and lowers the cost of heating and cooling by providing insulation.

 

 

The interior space is divided by a central hallway into classroom space and administrative office space. Folding partitions in the classroom area allow it to function as three separate rooms or one large group space. The administrative area includes a common space with several work stations and file cabinets, a private office, a room for office equipment and supplies, and a kitchen. The lobby and corridor are designed with space for various displays. A large covered front porch functions both as an outdoor classroom and as a staging area for educational forays into the conservancy grounds

← Prev INSTITUTIONAL ItemFox Environmental Education Center at Illick’s Mill

Next INSTITUTIONAL Item →Lehigh Valley Charter High School for the Arts